Ilmanvaihtokoneen varaosat

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto on myöskin tärkeää tehdä riittävän usein, jotta asuntosi ilmanlaatu säilyy hyvänä. Suositeltu vaihtoväli on yleisesti noin 2–3 kertaa vuodessa, mutta tarkan suosituksen löydät ilmanvaihtokoneesi manuaalista. Varastostamme löytyy alkuperäisiä ilmanvaihtokoneiden suodattimia mm. Valloxin, Enerventin ja Swegonin laitteisiin.

Verkkokaupastamme löydät kattavan valikoiman erilaisia varaosia ja tarvikkeita ilmanvaihtokoneisiin. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään ilmanvaihtokoneen varaosien yhteensopivuuteen liittyvissä kysymyksissä tai esimerkiksi huollon varaamisessa. Olet myös tervetullut asioimaan Turun myymälässämme, josta löytyy myöskin varaosia, tarvikkeita ja suodattimia ilmanvaihtokoneisiin.

Ilmanvaihtokoneen varaosia tilattaessa täytyy selvittää ensiksi laitteen tyyppikilvestä sen tiedot. Tästä linkistä löydät apua tyyppikilven paikantamiseen, sekä merkkikohtaiseen tyyppikilven tulkintaan:

Mikäli olet tilaamassa ilmanvaihtokoneeseesi uusia puhaltimia, voi myös puhaltimien päällä olevista koodeista selvittää sopivan puhaltimen.  

Vallox ilmanvaihtokoneet

Ilmanvaihtokoneen huolto

Huoltomme pystyy korjaamaan kaikki yleisimmät ilmanvaihtokoneiden viat ja kokemuksemme ilmanvaihtokoneista ulottuukin jo useamman vuosikymmenen taakse. Toimimme mm. Valloxin, Enerventin, Herun, ja Flexitin valtuuttamana huoltoliikkeenä, mutta huollamme myös muitakin merkkejä, kuten Swegonia.

Yleisin vika ilmanvaihtokoneissa on puhaltimien rikkoutuminen. Kun puhallin on rikkoutumassa, se saattaa alkaa pitämään epänormaalia ääntä, joka voi häiritä kiinteistön asukkaita. Onneksi ilmanvaihtokoneen puhaltimet saadaan vaihdettua uusiin ja näin pidennettyä koneen elinkaarta. Myös muita varaosia yleisimpiin ilmanvaihtokoneisiin on hyvin saatavilla, joten suotta koko ilmanvaihtokonetta ei kannata vaihtaa, sillä ne ovat yleensä hankintahinnaltaan arvokkaita.

Ilmanvaihtokoneen puhaltimen laakerin vaihto

Yleisin vika, niin kuin aikaisemmin todettu, ilmanvaihtokoneissa on puhaltimien rikkoutuminen. Uuden puhaltimen hankkimisen sijaan on vaihtoehtona myös vaihtaa laakerit mikä on yleisin syy puhaltimen epänormaalin ääntämiseen. Puhaltimessa on kaksi kappaletta laakeria, mikä laakeri puhaltimeen sopii riippuu siitä mikäli on vaihtovirta (AC) vaiko tasavirta (EC) puhallin. Valikoimistamme löydät tällä hetkellä kahta eri laakeria.

AC puhaltimiin sopiva pölytiivis laakeri 608ZZ toimii esim. EBM R2E140- ja G2E140-puhaltimiin. Nämä laakerit sopivat esimerkiksi Muh Ilmava, ja Valloxin Digit malleihin, ja useisiin muihin Vallox-malleihin. Sopii myös vanhempiin Enervent ilmanvaihtokoneisiin. Vanhemmat  jossa on AC-puhallin, kuten Enervent Pingvin-mallit.

EC puhaltimiin sopiva kosteuseristetty laakeri 6082RS toimii esim. R3G ja G3G alkaviin EBM EC puhaltimiin. Laakeria 6082RS käytetään monissa Vallox, Enervent ja Swegon ilmanvaihtokoneissa. Ilmanvaihtolaitteiden puhaltimien lisäksi laakerit soveltuvat myös moniin muihin moottoreihin, koneisiin ja vaikka rullalautoihin.

Katso ohjeet laakerin vaihtoon alapuolelta.